«Rett til å lese» i Hammerfest bibliotek

Med lyd til bøkenes verden

Bøker og leseglede bør være tilgjengelig for alle. Nå er Hammerfest bibliotek med i Rett til å lese-aksjonen og gjør en innsats for at enda flere skal få tilgang til litteratur.
Altfor mange får ikke oppleve leseglede fordi de sliter med å lese trykt tekst. Dysleksi, synshemming eller AD/HD kan være noen av årsakene til at lesing blir vanskelig. Å lese handler om grunnleggende samfunnsdeltagelse og tilgang på informasjon, noe de fleste tar som en selvfølge. For mange kan lydbøker være veien til bøkenes verden.

Rett til å lese er en aksjon i regi av NLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek). NLB tilbyr lydbøker til alle som har problemer med å lese vanlige bøker.

Aksjonen er på norgesturné og besøker en rekke av landets bibliotek. Nå er turen kommet til folkebibliotekene i Finnmark.
Utstilling og informasjonsmateriell fra Rett til å lese-aksjonen er for tiden å finne i Hammerfest bibliotek.­­ Biblioteket bidrar til å spre budskapet og gjøre litteratur tilgjengelig for flere.

Tusenvis av lydbøker
Tilbudet til NLB er et supplement til det lokale biblioteket. NLB har en stor lydboksamling med bøker i alle sjangre, til barn, ungdom og voksne. Lydbøkene fra NLB lånes ut gratis og er lett tilgjengelig for lånerne. Bøkene kan strømmes eller lastes ned via appen Lydhør – eller sendes portofritt i posten på CD.

Landsomfattende aksjon
Målet med Rett til å lese-aksjonen er å skape engasjement for saken og gjøre bøker tilgjengelig for alle. Alle som kjenner noen som strever med å lese, oppfordres til å fortelle om aksjonen og NLBs tilbud. Ved å spre ordet bidrar man til at enda flere kan få tilgang til bøker og informasjon.

Kampanjen i biblioteket varer til og med 23.mai.
Få mer informasjon på kampanjenettstedet: www.rettilalese.no

20140512_13443720140512_134910

                                                                                                                                                                                        

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *