Hammerfest poesifestival

Hammerfest poesifestival 2016 plakat

I tidsrommet 23. – 28. mai feirer Hammerfest bibliotek poesien med en egen poesifestival. At vi har valgt å kalle dette for en festival er selvfølgelig høyst bevisst og ikke uten en dose snobberi, vi er de første til å innrømme det. Men hvorfor være beskjeden? Ordet «poesifestival» har jo utvilsomt mer svung over seg en «diktuke» Poesien fortjener en festival mener vi. Vi har satt sammen en rekke ulike arrangementer under mottoet «folket til poesien» og har ett overordnet mål: å gi deg gode opplevelser med dikt, lyrikk og poesi.

 

Program:

Mandag 23. mai, kl. 18.00 ORD OMBORD Marion Palmer leser egne dikt ombord på gamle Mårøy.

Gratis arrangement, billetter hentes på biblioteket. Salg av mat og drikke ombord. Båten går fra kai presis kl. 18.00 så vær ute i god tid. Mens vi seiler mot Seiland underholder Marion oss med dikt fra hennes rikholdige samling.

Tirsdag 24. mai i tidsrommet 12 – 18 på biblioteket LÅN EN DIKTLESER

Lån en lys levende diktleser, grip sjansen, vi garanterer dette er noe du aldri har opplevd før, eller kommer til å få mulighet til igjen med det aller første. Velg dikt fra vårt varierte utvalg eller du kan selvfølgelig ta med favorittboka di.

Onsdag 25. mai kl. 19.30 på biblioteket TONESATTE DIKT med KILDEN KAMMERMUSIKKLAG

Kilden kammermusikklag har satt sammen et variert og stemningsfullt program hvor de spiller og synger tekster av blant annet Alf Prøysen, Erik Bye, Terje Nilsen og Elle Melle.

Torsdag: 26. mai kl. 19.30 på biblioteket OPP FRA SKRIVEBORDSKUFFA amatørens aften

Om du lagrer diktene dine i ei elektronisk mappe på PC’en eller i et fysisk skrivebord i stua spiller ingen rolle. På «Opp fra skrivebordskuffa – amatørenes aften» leser lokale poeter egne dikt som har overvintret i skrivebordskuffa, men som nå er klar for et publikum.

Lørdag 28. mai kl. 12.00 – 16.00: BARNAS VERDENSDAG på Arktisk kultursenter

Biblioteket samarbeider med Arktisk kultursenter, Elvetun skole og innføringsklassen ved Baksalen skole om å lage en diktutstilling til barnas verdensdag. Elevene får en inspirasjonsdag på biblioteket og jobber så med dikt hele uka. Resultatet kan beskues som en utstilling på AKS under verdensdagen.

Programheftet på ISSUU

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *