Samtaler 2018 – Kveldens tema: Den politiske kroppen – mandag 12. mars kl. 18.00

Plakat for "Samtaler"

 

Hvem eier kroppen din?
Vi tenker kanskje at det er vi selv som eier vår egen kropp – og på mange måter gjør vi jo det. Men den tid vi ikke kan overleve på luft og vi ikke er født med pels som holder oss varm i kulda – så må vi gjøre noe for å overleve – og hvor frie er vi da til å bestemme over oss selv?

Hva skjer når du trekker en link mellom ditt fysiske legeme og politikkutøvelsen som går ut på å fordele goder og byrder i samfunnet ved bruk av makt – blir eierforholdet da tydeligere? Eller kanskje mer diffust?

I samtalen om den politiske kroppen er hovedtanken å knytte kropp til politiske beslutninger – se litt på hvordan politiske avgjørelser påvirker kroppens fysiske og mentale helse.

Samtalepanelet består av utekontakt Marita Sletten, journalist Marius B. Staveli og fagforeningsleder Gunn Inger Skog

Dato: Mandag 12. mars kl. 18.00
Dørene åpnes 17.30

Alle er velkommen!

 

Samtaler 2018 – lokale synspunkt på universelle spørsmål

Inspirert av nyhetsbildet i året som gikk, har vi invitert et knippe personer til biblioteket for å snakke sammen om hvordan nasjonale og globale begivenheter gjenspeiler seg i lokalsamfunnet vårt. Gjennom gjestenes spørsmål, påstander, synspunkter og innspill på tre ulike temaer ønsker vi å si noe om hvordan det er i Hammerfest her og nå. Og kanskje også der igjennom spå noe om hvordan vi vil få det i fremtiden?

Konseptet har vi kalt Samtaler 2018 og vil denne sesongen se slik ut:
Mandag 29. januar kl. 18.00 – Folkeskikk på sosiale medier
Mandag 12. mars kl. 18.00 – Den politiske kroppen
Mandag 9. april kl. 18.00 – Hvit krenka mann

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *