Tirsdagstimen 15. mai: bokashi og kraftkoking

Tirsdagstimen 15. mai blir av det matnyttige slaget: kraftkoking og bokhasi; hvordan utnytte maten du kjøper, både for helsa (og smaken) og miljøet sin del. Mia og Anita, som jobber på biblioteket til daglig, deler av sine erfaringer. kl. 13.00 som vanlig.

Miriam lager jord hjemme. Denne tirsdagstimen tar hun med bokashi-bøtte på biblioteket og viser hvordan det gjøres. Det blir mulighet til å se på, kjenne på og lukte. Har du lyst til å komme igang å lage jord selv, eller bare nysgjerrig på hva bokashi er og hvordan det gjøres, kom på biblioteket og hør hva Mia har å fortelle.

Anita koker kraft. Lenge. Det blir en presentasjon av hvordan du kan komme igang med kraftkoking på en enkel måte, og litt om hvorfor og hva du kan bruke kraften til. Er du nysgjerrig på kraftkoking, hørt om det og/eller har lyst til å komme igang, så er du velkommen til å høre på.

Lenketips:
http://bokashinorge.no/
https://beritnordstrand.no/oksehalesuppe-med-rokt-kjottpolse/
http://www.kraftmamma.no/kraftkoking-abc/
https://www.matprat.no/matnyttig/metoder/koking/kraftkoking/

 

Dette innlegget ble publisert i arrangementer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *