Forfatterbesøk og samtale med Kathrine Nedrejord

Onsdag 30. oktober kl. 19.00 gjester forfatter, dramatiker og scenekunstner Kathrine Nedrejord Hammerfest bibliotek. Besøket er i samarbeid med Finnmark fylkesbiblioteks forfatterturne «På kanten av myra» – en turne som er sponset av Bokåret 2019.

Myra i Ekkerøy.

Om forfatteren:

Kathrine Nedrejord er forfatter, dramatiker og scenekunstner, med samisk bakgrunn. Hun vokste opp i Kjøllefjord, men er nå bosatt i Paris. Fokus for samtalen vil være Nedrejord sine seneste utgivelser, med særlig vekt på «Forvandlinga» – romanen som vant Havmannprisen i 2019. «Forvandlinga» handler om tida etter en voldtekt, hvordan traumet påvirker kropp og sinn – og ikke minst hvordan man kommer seg på beina igjen.

I tillegg vil Nedrejord presentere sine to siste ungdomsbøker, som begge utspiller seg i Finnmark. «Slepp meg», som foregår i Tana, handler om samisk identitet, et usunt vennskap og å finne sin plass i verden. Den blei nominert til Uprisen, og er Norges utvalgte på Ibby Honourlist over verdens beste barne- og ungdomsbøker for 2020. «Det Sara skjuler» kom ut i august i år, og foregår i Karasjok. Dette er en bok som tar for seg hvordan det kan oppleves når en av våre nærmeste utsettes for et seksuelt overgrep. Hovedpersonen Lejla blir så besatt av å hevne venninna si at hun glemmer seg sjøl og sitt eget liv oppi det hele.

Kathrine Nedrejord vil intervjues av bibliotekar Elisabeth Jæger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *